UA
Додайте товари для порівняння
Додайте товари до списку бажань
0
Каталог

Термометри харчові

Сортування:
за популярністю
за популярністю спочатку дешевше спочатку дорожчі за назвою

Що таке харчовий термометр і для чого він потрібен?

При приготуванні різних страв, дуже важливо підтримувати необхідний температурний режим. Причому температура важлива не тільки при термообробці, а й, наприклад, при приготуванні різних видів тіста. Раніше кухарі підтримували температуру приготування на «вічко» завдяки своєму досвіду. Зараз, з розвитком прогресу, дуже зручно для цих цілей використовувати харчовий термометр. А завдяки своїй доступності та простоті ці прилади застосовуються не тільки в ресторані, їдальні чи кулінарії, а й рядовою домогосподаркою на кухні.

Не обійтися без термометра:

  • При приготуванні дріжджового тіста;
  • При виготовленні кефіру або йогурту;
  • При копченні риби та м'яса;
  • При виробництві ковбас;
  • При приготуванні страв молекулярної кухні;
  • При приготуванні харчової суміші для малюків;

І це лише мала частина сценаріїв, де застосовується харчовий термометр.

Пристрій та види термометрів для приготування їжі

Всі харчові термометри можна розділити на три основні види:

  • Механічні. У конструкції таких термометрів використовується біметалічна пластина, яка при нагріванні деформується та за допомогою стрілки вказує отриману температуру на циферблаті. Перевага такого харчового термометра - це його простота та надійність, а також низька ціна приладу. Але точність такого термометра низька, і вона обмежена ціною поділу на циферблаті. Механічні харчові термометри застосовують у печах та духовках при вимірі високих температур.
  • Рідинні. В основі роботи такого термометра використовується властивість рідини (переважно спирту) розширяться при нагріванні. Конструктивно такий термометр представляє запаяну зі спиртовою рідиною колбу з нанесеною на неї шкалою виміру. Перевага приладу – це його надійність та простота. Також такий градусник зазвичай дешево коштує. Головний недолік рідинного харчового кухонного термометра – його діапазон вимірювання, зазвичай він не перевищує 100 градусів. Також у такого градусника дуже низька точність, обмежена ціною поділу на шкалі. Зазвичай, такі харчові термометри застосовують для вимірювання температури рідин.
  • Електронний термометр для харчових продуктів. Це найсучасніший і найточніший вид харчового термометра. Конструктивно, цей термометр є електронним блоком невеликого розміру і прикріпленим до нього гострим щупом. При зміні температури щупа змінюється його електричний опір, і електроніка термометра перетворює цей опір на показання температури. Завдяки цьому вимірювання електронного харчового термометра з щупом дуже точні, а діапазон такого приладу може бути від – 50 до 300 градусів Цельсія. Також завдяки тому, що щуп виготовлений із міцного металу, їм зручно виміряти температуру, наприклад, шматка м'яса усередині чи рідини на певній глибині. Іноді щуп роблять виносним, на захищеному армованому дроті завдовжки до метра. Це дає можливість розмістити щуп у духовці, а електронний блок із екраном віддалено на столі. Електроніка харчового кухонного термометра дозволяє застосовувати великий зручний екран із підсвічуванням, застосування мікросхем пам'яті дають можливість зберегти результати вимірювань. Єдиний недолік такого термометра – це його вартість, але він з лишком окупається можливостями приладу.

Цифрові харчові термометри

Бо зараз електронні харчові термометри найбільш поширені і зручні у використанні, на нашому сайті представлені саме такі моделі. Розглянемо кожну з цих моделей докладніше:

  • Харчовий термометр із щупом BENETECH GM1311 – найпоширеніша модель харчового термометра. Це зручний термометр невеликого розміру із вбудованим міцним щупом із нержавіючої сталі та яскравим екраном. З особливостей термометра можна наголосити на наступному:
  1. Діапазон вимірювання від -50°С до +300°С;
  2. Утримання результатів вимірювання на екрані;
  3. Вибір одиниць вимірювання °C/F;
  4. Визначення максимальних та мінімальних значень температури;
  5. Функція автоматичного вимкнення для економії заряду;
  6. Довгий щуп 150мм, чого цілком достатньо для безпечного використання.

Завдяки простоті та демократичній ціні, ця модель по праву завоювала лідируюче місце серед харчових термометрів

  • Харчовий електронний термометр з виносним щупом WINTACT WT308A/WT308B. Це дві професійні моделі харчових термометрів. Вони мають виносні щупи з нержавіючої сталі на довгому армованому дроті. Модель WT308A має в комплекті 1 щуп, але є можливість підключити ще один такий (придбати додатково щуп). Модель WT308B має в комплекті 2 щупи, але є можливість підключити ще 2 таких (придбати додатково щупи). Особливості харчових термометрів WINTACT WT308A/WT308B:
  1. Можливість вимірювання температури двома каналами (WT308A) або чотирма (WT308B);
  2. Вибір одиниць вимірювання °C/F;
  3. Підключення до телефону через Bluetooth;
  4. Таймер;
  5. Сигналізація перевищення граничних значень;
  6. Зручна функціональна програма для смартфона;
  7. Наявність магнітів для зручного кріплення на металеву поверхню.

Что такое пищевой термометр и для чего он нужен?

При приготовлении различных блюд, очень важно поддерживать необходимый температурный режим. Причем температура важна не только при термообработке, но и например, при приготовлении различных видов теста. Раньше, повара поддерживали температуру приготовления на «глазок», благодаря своему опыту. Сейчас, с развитием прогресса очень удобно для этих целей использовать пищевой термометр. А благодаря своей доступности и простоте эти приборы применяются не только в ресторане, столовой или кулинарии, но и рядовой домохозяйкой на кухне.

Не обойтись без термометра:

  • При приготовлении дрожжевого теста;
  • При изготовлении кефира или йогурта;
  • При копчении рыбы и мяса;
  • При производстве колбас;
  • При приготовлении блюд молекулярной кухни;
  • При приготовлении пищевой смеси для малышей;

И это лишь малая часть сценариев, где применяется пищевой термометр.

Устройство и виды термометров для приготовления пищи

Все пищевые термометры можно разделить на три основных вида:

  • Механические. В конструкции таких термометров используется биметаллическая пластина, которая при нагреве деформируется и с помощью стрелки указывает полученную температуру на циферблате. Преимущество такого пищевого термометра- это его простота и надежность, а также низкая цена прибора. Но точность такого термометра низкая, и она ограничена ценой деления на циферблате. Механические пищевые термометры применяют в печах и духовках при измерении высоких температур.
  • Жидкостные. В основе работы такого термометра используется свойство жидкости (в основном спирта) расширятся при нагревании. Конструктивно такой термометр представляет запаянную со спиртовой жидкостью колбу с нанесенной на неё шкалой измерения. Преимущество прибора – это его надежность и простота. Также такой градусник обычно дёшево стоит. Главный недостаток жидкостного пищевого кухонного термометра его диапазон измерения, обычно он не превышает 100 градусов. Также у такого градусника очень низкая точность, ограниченная ценой деления на шкале. Обычно такие пищевые термометры применяют для измерения температуры жидкостей.
  • Электронный термометр для пищевых продуктов. Это самый современный и наиболее точный вид пищевого термометра. Конструктивно, этот термометр представляет собой электронный блок небольшого размера и прикреплённый к нему острый щуп. При изменении температуры щупа меняется его электрическое сопротивление, и электроника термометра преобразует это сопротивление в показания температуры. Благодаря этому, измерения электронного пищевого термометра с щупом очень точные, а диапазон такого прибора может быть от – 50 до 300 градусов Цельсия. Также благодаря тому, что щуп изготовлен из прочного металла, им удобно измерить температуру, например, куска мяса внутри или жидкости на определенной глубине. Иногда щуп делают выносным, на защищенном армированном проводе длиной до метра. Это даёт возможность разместить щуп в духовке, а электронный блок с экраном удаленно на столе. Электроника пищевого кухонного термометра позволяет применять большой удобный экран с подсветкой, применение микросхем памяти дают возможность сохранить результаты измерений. Единственный недостаток такого термометра – это его стоимость, но он с лихвой окупается возможностями прибора.

Цифровые пищевые термометры

Так как сейчас электронные пищевые термометры наиболее распространены и удобны в использовании, на нашем сайте представлены именно такие модели. Рассмотрим каждую из этих моделей более подробно:

  • Пищевой термометр со щупом BENETECH GM1311 – самая распространённая модель пищевого термометра. Это удобный термометр небольшого размера со встроенным прочным щупом из нержавеющей стали и ярким экраном. Из особенностей термометра можно подчеркнуть следующее:
  1. Диапазон измерения от -50°С до +300°С;
  2. Удержание результатов измерения на экране;
  3. Выбор единиц измерения °С/F;
  4. Определение максимальных и минимальных значений температуры;
  5. Функция автоматического отключения для экономии заряда;
  6. Длинный щуп 150мм, чего вполне достаточно для безопасного использования.

Благодаря простоте и демократичной цене, эта модель по праву завоевала лидирующее место среди пищевых термометров

  • Пищевой электронный термометр с выносным щупом WINTACT WT308A/WT308B. Это две профессиональные модели пищевых термометров. Они имеют выносные щупы из нержавейки на длинном армированном проводе. Модель WT308A имеет в комплекте 1 щуп, но есть возможность подключить еще один такой же (приобрести дополнительно щуп). Модель WT308B имеет в комплекте 2 щупа, но есть возможность подключить еще 2 таких же (приобрести дополнительно щупы). Особенности пищевых термометров WINTACT WT308A/WT308B:
  1. Возможность измерения температуры по двум каналам (WT308A) или по четырём (WT308B);
  2. Выбор единиц измерения °С/F;
  3. Подключение к телефону по Bluetooth;
  4. Таймер;
  5. Сигнализация превышения предельных значений;
  6. Удобное функциональное приложение для смартфона;
  7. Наличие магнитов для удобного крепления на металлическую поверхность.
Вгору